Carambole D.I.S.C magistraal

Carambole D.I.S.C magistraal
Tegen nummer 1 van ranglijst 3-1 winst
Op zaterdag 2 april is in de Eredivisie voor Topteams gespeeld tegen de koploper de Hazelaar uit Rosmalen. Een magistrale overwinning werd door Carambole D.I.S.C. B.V. behaald waar de koploper ook met 0 punten naar huis had kunnen gaan.
De 1e wedstrijd was tussen Lyon Megens en Jordy Kanters. Megens was ontketend en had een vliegende start. Met mooi spel wist Megens in 2 beurten een voorsprong op het scorebord te zetten (137-10). De partij draaide echter en werd het een tactisch spel waarbij Kanters met 130 de partij uitmaakte in de 14e beurt. Megens wist echter onder spanning in de nabeurt de laatste 3 caramboles te maken, waardoor hij toch een remise uit het vuur sleepte. Waar de gehele partij winst voor Megens verwacht werd. Marco Kivits mocht in het bandspel aantreden tegen oud wereldkampioen bandstoten, Jean Paul de Bruijn. De partij kende een stroeve start. Na 10 beurten wist Kivits niet verder te komen dan 47 caramboles en was De Bruijn de winnaar.
Frank Vermeulen kon met een winstpartij een remise uit het vuur halen voor het team. Tegen Gert-Jan Veldhuizen wist hij te winnen in een matige partij van 13 beurten.
In de 2e wedstrijd werd er op zeer hoog niveau gespeeld en waren in 14 beurten alle 3 de partijen uitgespeeld. Lyon Megens was scherp vanaf de eerste beurt en speelde geweldig 47/2 ankerkaderspel. In de 3e beurt ging hij uit tegen Kanters met een series van 124 en 75. Marco Kivits speelde een mooi moyenne van 10 gemiddeld bandspel. Echter in 5 beurten was De Bruijn al bij de eindstreep van 100 caramboles. Vermeulen deelde in de laatste partij een tik uit aan Veldhuizen door bij een achterstand van 86-135 met een mooie serie van 64 de volle winst binnen te halen voor Carambole D.I.S.C. B.V..
De eindstrand werd hierdoor 3-1. Door deze winst klimt het team naar de 4e plaats op de ranglijst. Alle uitslagen zijn terug te vinden op Biljartpoint.