Clubgebouw geopend, 2 grondleggers ontvangen Koningklijke onderscheiding

RUMPT
Koos Versteegh uit Rumpt en Hans de Ridder uit Asperen ontvingen zaterdag 28 oktober een Koninklijke Onderscheiding

Al meer dan vijfentwintig jaar zetten zij zich met hart en ziel in voor hún biljartvereniging Carambole in Rumpt. Niet alleen als bestuurslid maar gewoon ook als hardwerkende vrijwilliger die als het nodig is de mouwen opstroopt. Op hun initiatief werd in 1989 begonnen met het realiseren van een eigen clubhuis aan de Boutensteinseweg in Rumpt. Daarna werd deze accommodatie verschillende keren uitgebreid. Beheer en onderhoud van het gebouw en het terrein daaromheen was bij Hans en Koos altijd in goede handen.

In juni 2015 sloeg het noodlot toe. Door een felle brand gingen het gebouw en de inrichting volledig verloren. De vereniging moest weer helemaal opnieuw beginnen. Net als in 1989 namen de heren De Ridder en Versteegh het initiatief. Onder hun leiding en tomeloze inzet is er inmiddels op dezelfde locatie een prachtig nieuw clubhuis verrezen.

De officiële opening van het nieuwe onderkomen was op zaterdagmiddag 28 oktober. Burgemeester Loes van Ruijven van de gemeente Lingewaal gaf bij deze gelegenheid een Koninklijke Onderscheiding aan ‘haar inwoner’ Hans de Ridder. Aansluitend nam burgemeester Miranda de Vries van de gemeente Geldermalsen het stokje over. Zij nam de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding aan ‘haar’ Rumptse inwoner Koos Versteegh voor haar rekening.

Een bijzondere samenwerking tussen twee burgemeesters die een beetje symbool staat voor de komende fusie van deze twee gemeenten samen met de gemeente Neerijnen.

Zowel Hans de Ridder als Koos Versteegh is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.