Derby Topteams D.I.S.C. B.V. en R&H Kassa

Na een lange pauze van ruim 6 maanden was afgelopen weekend weer het klassieke biljartspel op het hoogste plateau van Nederland te bezichtigen bij Biljartvereniging Carambole te Rumpt.

Ditmaal werd er gestart met de “Derby van Rumpt”. Het had weinig gescheeld of deze “Derby” had niet gespeeld kunnen worden in de Eredivisie voor Topteams. Door een abrupte stop in het afgelopen seizoen, veroorzaakt door COVID, zou Topteam D.I.S.C. B.V. zijn gedegradeerd. Echter werd in de zomer anders besloten door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). Geen kampioen en geen degradant werd aangewezen, zoals deze regel ook werd toegepast in andere sporten en competities.

Vorig seizoen wist D.I.S.C. voor een verrassing te zorgen door het onderlinge duel met 3-1 te winnen. Ditmaal werden de punten verdeeld.

In de eerste ronde begonnen Gerrie van Eck en Lyon Megens in het 47/2 ankerkader. Van Eck begon sterk met constante series en stond in 6 beurten op 140 tegen 64. Hierna ontstond een tactisch steekspel met verdedigende ballen. Ook de onzekerheid kreeg de overhand. Echter Lyon Megens kon de partij niet omdraaien en verloor deze. Marco Kivits gaf na zijn verliespartij aan dat bij het inspelen het gevoel op de bal al slecht was. Dit was in zijn partij ook terug te zien. Kivits miste ballen die normaal niet gemist worden en ook werd de bal niet zuiver afgestoten wat resulteerde in 2 ketsen. John van der Stappen pakte de ontstane kansen en speelde een bandstootpartij op hoog niveau. Met af en toe een zeer verfijnde techniek en met prachtig 3 bandenspel won hij zijn partij in 8 beurten. Na de partij gaf hij aan dat het nog beter kan en gaat trainen voor een nog hoger niveau.  

Frank Vermeulen speelde zijn 1e partij van dit seizoen tegen Ian van Krieken in het 71/2 ankerkader. Na 6 beurten haalde Vermeulen de punten binnen voor D.I.S.C. B.V. Van Krieken gaf na de partij aan dat er een mooie lijn in het kaderspel zat van Vermeulen.

In de 2e omloop was het Topteam R&H kassa scherper. Van Krieken liet zijn talenten zien. In 4 beurten en prachtig lijnspel won hij van Vermeulen. Ook Megens wist zijn eerdere verliespartij om te zetten in een winstpartij en won in 11 beurten. Marco Kivits kon zijn slechte gevoel op de bal ook in de 2e partij nog niet omzetten in het bandstoten en verloor wederom tegen de degelijk spelende John van der Stappen.

Hiermee werden de punten verdeeld in de “Derby van Rumpt”.

Topteam R&H Kassa’s en D.I.S.C. B.V. nestelen zich hiermee op positie 4 en 6 op de ranglijst.

De volgende thuiswedstrijd is op 3 oktober 2020, dan zullen 4 teams op het hoogste niveau te bezichtigen zijn.

Topteam R&H Kassa’s speelt dan tegen Almere 83. Topteam D.I.S.C. B.V. zal aantreden tegen de Hazelaar 1.