Dubbel verlies voor Carambole in Eredivisie

Dit weekend is op 20 november in de Eredivisie voor Topteams  de laatste wedstrijd gespeeld voor de winterstop.  Carambole D.I.S.C. B.V. speelde in Rumpt tegen  De Picardie uit Siebengewald.

In de eerste ronde begon Frank Vermeulen solide tegen Micha van Bochem en won met constante series zijn 71/2 ankerkader wedstrijd in 9 beurten. Een moment van onachtzaamheid in de 8e beurt, toen hij de verkeerde bal pakte, werd niet afgestraft en waren de eerste 2 partijpunten voor Carambole een feit. Op de andere tafel speelde Lyon Megens een zeer moeizame langslepende partij tegen Dennis Timmers. Uiteindelijk verloor Megens en liet hij alle mogelijkheden liggen om de teamwinst te verzekeren.
Marco Kivits speelde voor de laatste kans op teamwinst tegen oud Wereldkampioen Jos Bongers. Geen gemakkelijke opgave voor de Vlijmenaar. Ondanks een serk begin met een serie van 25 eindigde de bandstootpartij in een verlies voor Kivits. Na de wedstrijd gaf hij aan dat er onnodige slordige foutjes waren gemaakt en had hij een partijwinst laten liggen.

In de 2e speelronde tapte Micha van Bochum uit een ander vaatje. Frank Vermeulen werd in 3 beurten met snel en kort kaderspel opzij gezet in het 71/2. Lyon Megens kon zijn magere vorm niet omzetten en verloor opnieuw met ruime cijfers van Timmers in 4 beurten.

In de slotpartij wist Kivits wederom met goed bandspel in de buurt te blijven tot de 7e beurt. In beurt 8 gaf Bongers gas (serie 53) en verloor Kivits zijn partij in de 10e beurt. De volgende thuiswedstrijd in de Eredivisie speelt Carambole op 29 januari 2022 tegen Dibo The City uit Deventer.