HPS Industrial haalt volle winst in Hattem

HPS Industrial haalt volle winst in Hattem

In de 1e divisie van de topteamcompetitie speelde het rumptse HPS Industrial tegen DOS Hattem/Popma Biljartservice in Hattem. Met 0-6 en 2-4 werden er twee overwinningen bijgeboekt.
Met nog 1 speelronde te gaan staat het team op een 8e plaats.

HPS Industrial  –  DOS Hattem/Popma Biljartservice     0 – 6   2 – 4
In de 1e partij begon Jurgen de Ridder in het libre (250) tegen Jurgen Toorneman. Beide spelers moesten het hebben van hun werklust daar de vorm bij beide zoek was. In 18 beurten wist Jurgen de Ridder als eerste over de streep te komen.

In het kader 47/2 (175) speelde Marco Kivits tegen Bert Evenhuis. Marco wist al snel op voorsprong te komen en behield deze voorsprong tot aan het einde van de partij in 19 beurten. De 0-4 voorsprong was een feit. In het bandstoten (75) was Folke Spakman de tegenstander van Frank Vermeulen. In een spannende partij trok Frank aan het langste eind in 25 beurten, 0-6.

De daaropvolgende wedstrijd begon weer met een voorsprong. In het libre wist Jurgen de Ridder wederom te winnen van Jurgen Toorneman, nu in 17 beurten. In het kader wisselde de rumptenaren van opstelling. Nu kwam Frank Vermeulen aan tafel tegen Bert Evenhuis. Frank speelde een gedegen partij en het zag ernaar uit dat hij eenvoudig de partij zou winnen, maar op het einde moest Frank tweemaal gaan zitten wegens een butage. Evenhuis profiteerde en maakte de partij in de 9e beurt uit. Frank kwam er 3 tekort. De beslissing lag nu in het bandstoten waar Marco Kivits het opnam tegen Folke Spakman. Marco wist deze klus op routine te klaren en zegevierde in 21 beurten en bezorgde de rumptenaren hiermee de 2e winst 2-4.

Op zaterdag 15 april volgt de laatste speelronde. Dan speelt het team in Alblasserdam tegen Zaal Verploegen uit Wychen.

Nationale Kadercompetitie
In de nationale kadercompetitie kwamen beide rumptse teams in aktie. Carambole Rademaker ontving thuis Kaderteam de Hoog uit Gouda. Doordat alleen Danny van Veldhoven wist te winnen werd er met 2-6 verloren. Danny speelde een heel sterke partij door zijn 110 caramboles in slechts 4 beurten te maken. Jan de Jong, Tonny van Meeuwen en Hans de Ridder wisten geen partijpunten te behalen.

Carambole R&H Kassa speelde eveneens thuis tegen Kaderteam Almere ’83. Ook hier werd de uitslag 2-6. De enige winstpartij kwam op naam van Freddie Adelaar die zijn 160 caramboles in 13 beurten wist te maken. Bert Vink, Piet Adelaar en Raymond Drost moesten een nederlaag toestaan.

Met nog drie wedstrijden te gaan staan beide teams in de onderste regionen en is er nog maar een hele kleine kans op een eventuele play offs plaats.

Districtscompetitie
In de 1e klasse wist Carambole 1 niet te winnen in Tiel tegen de Burgemeester 2. De eindstand kwam op 31-26. De enige met winst was Hans de Ridder die zijn 230 caramboles in 11 beurten behaalde. Het team staat op een 8e plaats.

In de 2e klasse behaalde Carambole 2 een mooie overwinning op Vink 4 in Veenendaal. De winst werd bijgeboekt door Henk van Breemen met 65 caramboles uit 24 en Gert van der Kruijt die zijn 60 caramboles in 20 beurten wist te maken. Verder was er het speeldebuut van Jaap Wagensveld. Het 2e team staat op een mooie 4e plaats.

In de 3e klasse wist Carambole 3 niet te winnen, thuis tegen Hertog van Gelre 2. Het werd 26-29. Alleen Gijs van Swieten boekte een overwinning met 52 caramboles in 26 beurten. Een 8e plaats wordt op dit moment bezet.

In dezelfde klasse bezet Carambole 4 de 2e plaats. Het team won ook thuis van de Pomerans 3 met 32-28. Alex Hoogveld wist te zegevieren met 49 uit 41. Ook Chris de Bruin won met 46 uit 46. De koploper in de 3e klasse staat op 10 punten voor can het 4e team. Met nog één wedstrijd te gaan zal dit geen gemakkelijke opgave worden.

In de 4e klasse speelde carambole 5 een uitwedstrijd in Tiel tegen de Burgemeester 11. Met 32-27 werd er verloren. Alleen Johan Rink behaalde een zege met 39 caramboles uit 31 beurten. Een 4e plaats is de huidige bezetting.       

Programma Biljartvereniging Carambole week 12:

Ma 20 maart              Beesd
Carambole 1                                  – De Lamp 1
Carambole 2                                 – Ons Hoekje 1
Carambole 5                               – De Burgemeester 10

Heukelum
De Pomerans 3                               – Carambole 3

Wo 22 maart             Ophemert
De Batavieren 1                              – Carambole 4

Vr 24 maart              Maarssen
Padoc                                              – Carambole Rademaker

                            Gouda
Kaderteam de Hoog                    – Carambole R&H Kassa

Za 25 maart               Barneveld
BIOS / Blitz Optiek                   – Wennekes.nl