Wennekes.nl laat matchpunten liggen

In de eredivisie topteamcompetitie heeft Wennekes.nl tweemaal niet weten te winnen in Deventer tegen de plaatselijke The City. Beide duels eindigden in een 4-2 voor de thuisclub.
Er waren kansen voldoende om matchpunten te behalen, maar alleen Ian van Krieken wist deze kansen te verzilveren.

The City     – Wennekes.nl               4 – 2   4 – 2
In het 1e duel speelde Lyon Megens in het kader 47/2 (200) tegen Rene Luijsterburg. Er waren kansen te over om op voorsprong te komen, maar Megens wist deze kansen niet te benutten. In 10 beurten verloor hij op 118 caramboles. In het kader 71/2 (150) speelde Jim van der Zalm een korte partij tegen Dennis Timmers. Slechts 5 beurten was van der Zalm gegund. Hij kon niet aanklampen en verloor op 61 caramboles. De eer werd gered in de bandstootpartij (100) van Ian van Krieken tegen Wiel van Gemert. Van Krieken speelde een gedegen bandstootpartij en won in 16 beurten.

In het 2e duel kwam er geen verandering. Megens speelde in het kader 47/2 nu nog minder. In 13 beurten wist hij niet te winnen en bleef steken op 60 caramboles. Het kader 71/2 was aan rumptse kant wel wat beter. Jim van der Zalm wist met een schitterende serie van 106 zeer dichtbij de overwinning te komen. Echter hij strandde op 13 caramboles voor het einde in de 10e beurt.

In het bandstoten wist Ian van Krieken weer de eer te redden. In een werkelijk sterk gespeelde bandstootpartij wist hij in slechts 11 beurten de 100 bandstoters te maken en hiermede voor de 4-2 einduitslag te zorgen.

Door deze nederlagen blijft het rumptse Wennekes.nl op een 6e plaats staan. Volgende week volgt de laatste speelronde. In Alblasserdam ontvangt het team Egersbeek.nl/bca.

In de 1e divisie werd ook gespeeld. HPS Industrial speelde in Alblasserdam tegen Partycentrum Verploegen. Zoals het hele seizoen middelmatig werd gespeeld eindigde ook deze ontmoeting in evenwicht, een 2-4 verlies en een 4-2 winst.

HPS Industrial    –  Partycentrum Verploegen            2 – 4   4 – 2
In het libre (250) wist Jurgen de Ridder tweemaal niet te winnen. Zowel tegen Sjef Jansen als tegen Theo Derksen wist de Ridder niet te imponeren. In de 1e partij wist de Ridder in 10 beurten tot 120 caramboles te komen, in de 2e partij kwam hij in 23 beurten 1 carambole tekort.

In het kader 47/2 (175) deed Frank Vermeulen het een stuk beter. Hij wist beide keren te zegevieren tegen eveneens Theo Derksen als Sjef Jansen. In 9 en in 13 beurten werden de partijpunten binnengehaald.

In het bandstoten (75) kwam Bert Vink in de 1e wedstrijd 9 caramboles tekort voor de overwinning in 24 beurten tegen Rini Megens. In de 2e partij wist Marco Kivits dit recht te zetten. In 15 beurten was hier de winst.

Het rumptse 1e divisieteam eindigde op een teleurstellende 8e plaats en hoopt volgend seizoen weer mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen.

Districtscompetitie
Alleen in de 2e klasse werd nog gespeeld. Carambole 2 verloor met 30 – 24 van Vink 5. De enige die een winstpartij behaalde was Gert van de Kruijt die een sterke partij speelde met 60 caramboles in 19 beurten. Henk van Breemen en Jos Sisak wisten niet te zegevieren.

Programma Biljartvereniging Carambole week 15:

Di 18 april                 Beesd
Carambole 2                  – De Witte Zwaan 1

 Za 22 april              Alblasserdam
Wennekes.nl                 – Egersbeek.nl / BCA

Nijkerk
Play offs kadercompetitie Carambole Rademaker