Wennekes.nl sluit seizoen af met nederlaag

In de eredivisie topteamcompetitie heeft Wennekes.nl tweemaal niet weten te winnen in Alblasserdam van Egersbeek.nl/BCA. Beide wedstrijden werden met 2-4 verloren. Hoogtepunt was de serie in het bandstoten van Marco Kivits die 77 bandstoters wist te produceren. Door deze nederlaag is het team geeindigd op een 6e plaats in de eredivisie.

Wennekes.nl                 –  Egersbeek.nl              2 – 4  2 – 4
In het kader 47/2 (200) speelde Jim van der Zalm tegen de Duitser Christian Poether. Van der Zalm had het niet makkelijk en verloor deze partij in 7 beurten. Hij kwam tot 169 caramboles. In het kader 71/2 (150) stond Marek Faus opgesteld tegen Martijn Egbers. Faus kon de hoge verwachting niet waarmaken en speelde een niet al te beste partij. In 14 beurten werd er verloren waar Faus op 122 caramboles bleef steken. Marco Kivits speelde in het bandstoten (100) en wist hier de eer te redden tegen Harry van den Boogaard. Dit deed hij overigens met verve. In de 9e beurt maakte Kivits namelijk de partij uit met een grandioze serie van 77.

In het 2e duel kwam er geen verandering. Wel was het speldbeeld een stuk beter. Jim van der Zalm speelde sterk in het kader 47/2 en maakte de partij in de 5e beurt uit. Dit deed echter Poether ook, waardoor deze partij een gelijkspel werd. Eveneens werd de kader 71/2 een remise. Marek Faus speelde in 7 beurten tegen Martijn Egbers. De beslissing lag nu in het bandstoten. Echter Marco Kivits kon zijn huzarenstuk niet herhalen en verloor in 22 beurten op 86 caramboles.

De 6e plaats werd de eindplaats in de eredivisie, wat voldoende is voor deelname in het volgend seizoen wat in september 2017 wederom van start gaat.

Carambole Rademaker op 3 caramboles niet naar halve finale kadercompetitie
Carambole Rademaker speelde dit weekend in Nijkerk de playoffs voor een plaats in de halve finale van de kadercompetitie. Bijna was deze missie geslaagd. Op 3 caramboles na werd het rumptse team geen 1e.

Carambole Rademaker    –    Padoc                     8 – 0
In het 1e duel speelde de Rumptenaren allen een gewonnen partij. Hans de Ridder (110) had de hele wedstrijd een voorsprong en zegevierde in 19 beurten. Ook Tonny van Meeuwen (160) wist te winnen.

Hij keek wel ruime tijd tegen een achterstand aan maar herstelde dit op tijd en won in 21 beurten. Jan de Jong (160) maakte de 160 caramboles in 15 beurten. Jurgen de Ridder (180) maakte de volle winst compleet door in slechts 6 beurten te zegevieren.

Carambole Rademaker   –    De Poedel               2 – 6
De finale tegen De Poedel was beslissend voor een plaats in de halve finale. Een gelijkspel was voldoende daar de Poedel met 6-2 had gewonnen van Padoc. Echter het werd net niet behaald.

Hans de Ridder speelde een slechte partij en zat geen moment in de wedstrijd. Hij verloor met 68 caramboles in 13 beurten. Tonny van Meeuwen speelde een spannende partij. Het kon alle kanten op. Toen zijn tegenstander op 2 caramboles strandde, moest van Meeuwen nog 24 caramboles maken. Hij strandde echter op 3 caramboles voor het einde. Jan de Jong kwam eveneens dichtbij. In slecht 8 beurten wist hij niet tot zijn caramboles te komen en strandde op 123 caramboles. Alleen Jurgen de Ridder wist te winnen voor de rumptenaren. In 11 beurten was hier de winst, echter dit was niet voldoende voor een halve finale plaats.